25 Ekim 2010 Pazartesi

tuhaf yemek kültürü(m)

kimileri midye sever, tepsiyi kapatır yer de yer, kimileri kokoreç sever, kimileri et sever, vedat milor misali yağı arttıkça aldığı zevki artar, kimileri sakatat sever, işkembe olsun, beyin, dil ve benzerleri olsun yumulur, kimileri mantı sever bol bol yer ve kimileri de iskender sever üzerine de tereyağı ister. kimileri bunları ve dahasını sever tüketir, başkası yok ben pek sevmem dediği vakit sen de ne seversin ki zaten der, gerginlik yaratır... tuhaftır yemek zevki, tuhaftır karnıbahar sevmek ve tuhaftır kimilerince sebzeyi ete tercih etmek...

2 yorum:

  1. yaşla değişiyor damak zevki. düne kadar ziyadesiyle barbar bir etoburken, bugün daha yeni yeni seviyorum yeşil şeyler yemeyi. yalnız meyve ve meyve suyunun nasıl zevk için tüketilebildiğine henüz ermedi aklım. zamanla da bu da değişecek, inanıyorum. inanırsak olur :)

    YanıtlaSil